Folytatólagos tárgyalás személyi szabadság megsértésének bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2023. május 30., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Személyi szabadság megsértésének bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Előd Vezér utca 17.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a sértett és a vádlott egy tatabányai családi házban éltek. A korábbi években a vádlott betegsége miatt pszichiátriai kezelés alatt állt, azonban a gyógyszerek szedését abbahagyta. 2021. áprilisától a vádlott magatartása megváltozott, agresszívebbé vált, dühkitörések, furcsa viselkedés jellemezte, élettársát mindenért megalázta, szidalmazta.

2021. április elejétől rendszeresen fenyegette meg a sértettet azért, mert nem akart az ő tanítása mellett küzdősportot tanulni, majd miután a házba befogadta korábbi munkatársát és jó ismerősét, a másik sértettet, féltékenységből őt is megfenyegette.

2021. április második felétől rendszeresen bántalmazta a sértettet, harcművészeti tevékenységhez használt eszközökkel ütötte meg, illetve rugdosta őt. 2021. május 11-én a sértett távozni akart a vádlottól, ezért őt egy fanyélre zsinórral felerősített fagolyóval homlokon ütötte, majd a lábát alóla kirúgta, melynek következtében a sértett elesett és elvesztette az eszméletét. Ezután a vádlott a földön fekvő sértettet tovább ütlegelte, hajánál fogva berángatta a házuk teraszára, ahol egy székre ültette, majd egy síbottal a hátára ütött, és felrúgta a székkel együtt.

A vádlott több alkalommal bezárta a sértettet, a kulcsot elvette, a nőt napokig munkába sem engedte. 2021. május 13-án a sértettet a kezénél fogva a konyhaasztal lábához bilincselte, és 15-20 percen keresztül nem engedte el. A másik sértettet szintén az asztal lábához bilincselte, letérdepeltette, és az általa megszabott "légyfogó játékra" kényszerítette.

Megjegyzés: Folytatólagos tárgyalás, melyen a bizonyítási eljárás tanú meghallgatással folytatódik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
150.37 KB