Előkészítő ülés testi sértés bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2023. április 11., kedd 12.30
Ügy tárgya: 
Testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Előd Vezér utca 17.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott 2020. november 10. napján 22 óra 30 perc körül megjelent az egyik sértett által bérelt tatabányai ingatlanban azzal a céllal, hogy az internetes oldalon megismert másik sértettel szexuális kapcsolatot létesítsen. A szexuális együttlét után az ittas állapotú vádlott erőszakossá vált, hátulról könyökhajlatával átkarolta a sértett nyakát és azt egyre erősebben szorítani kezdte. A sértett megijedt és segítségért kiáltott, amit a lakásban tartózkodó 2 másik sértett meghallott és egyikük a szobába ment. Ekkor a nőnek sikerült kiszabadulni és mindketten a konyhában próbáltak elbújni. A vádlott utánuk ment és megöléssel fenyegette őket. Az egyik sértett az erkélyre menekült és telefonon hívott rendőri segítséget.

A másik 2 sértett eközben a másik szobába menekült és bezárták az ajtót, melyet a vádlott rugdosni kezdett, miközben megöléssel fenyegette őket. A sértettek ekkor kimásztak a talajtól 420 cm magasan lévő ablakba, ahol az egyikük leugrott és az esés következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott eközben betörte a szoba ajtaját és az ablakhoz lépve meglátta a másik sértettet, akire trágár szavakkal rákiabált. A nő félelmében leugrott az ablakból, a járdára esett és az esés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott ezután a 3. sértett szobájának ajtaján kezdett dörömbölni, mire a sértett az erkélyről lemászott az utcára, mely során nem szenvedett sérüléseket. A vádlott agresszív magatartásának a rendőrök kiérkezése vetett véget.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
145.93 KB