Előkészítő ülés kábítószer-kereskedelem bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2023. március 14., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Kábítószer-kereskedelem bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Előd vezér u. 17.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a tatabányai lakásban együtt élő I. rendű vádlott és az élettársa, a II. rendű vádlott 2021. szeptember 16. napján történt elfogásukat megelőző mintegy három hónapban Tatabánya területén kábítószer tartalmú anyagot - marihuánát - értékesítettek ismerőseik részére rendszeres haszonszerzés céljából. Ezen tevékenységükhöz csatlakozott a 2021. szeptember 16. napján történt elfogását megelőzően mintegy másfél hónappal az I. rendű vádlott fia, a lakásba szintén beköltöző III. rendű vádlott is.

A kábítószer eladásából származó jogtalan bevételüket a vádlottak közös megélhetésük és kábítószer-fogyasztó életmódjuk fedezésére együtt használták fel. Az eladásra és részben saját fogyasztásukra szánt marihuána beszerzése érdekében a fenti időszakban az I. rendű vádlott rendszeresen utazott Budapestre, ahol ismeretlen személytől legalább három alkalommal vásárolt közös pénzükből alkalmanként legalább 50-50 gramm, összesen legalább 150 gramm marihuánát. A marihuána beszerzésében egy alkalommal a III. rendű vádlott is részt vett.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottakat ítélje végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint mellékbüntetésként a közügyek gyakorlásától eltiltásra.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
146.58 KB