Tárgyalás életveszélyt okozó testi sértés bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2023. január 9., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Testi sértés bűntette
Ügyszám: 
Törvényszéki ügy
Tárgyalás helyszíne: 
Esztergom, Széchenyi tér 22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott és a sértett élettársak voltak, kapcsolatuk megromlott. 2017. december és 2020. április közötti időszakban az ittas állapotú vádlott rendszeresen bántalmazta a sértettet, lökdöste és megpofozta a bal oldalára betegsége miatt lebénult, és csak bicegve járni tudó sértettet, illetve ököllel arcon ütötte őt. Ezen bántalmazások alkalmával a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

2019. év nyarán, a sértett nyaralójában az ittas állapotban lévő vádlott felpofozta a vele együtt italozó ismerősét, majd a gáz- és riasztófegyverével lövöldözni kezdte a köveket, mely cselekmény befejezésére szólította fel őt a sértett. A vádlott ekkor a sértett haját megrángatta, majd a fegyvert a sértett fejéhez szorította, és közölte vele, hogy megöli őt és az ismerősét is.

A vádlott 2020. április 26-án 20 óra körüli időben a táti otthonukban, ittas állapotban, előzetes szóváltást követően ismét bántalmazta a sértettet. Ennek során őt a nyakánál fogva ráncigálta, az ágyra lökte, és a sértettet testszerte több alkalommal megütötte. Eközben a vádlott a bal kezével szorította a sértett nyakát, aki emiatt csak nehezen kapott levegőt. A bántalmazás következtében a sértettnek 8 napon túl gyógyuló, ténylegesen 4 hét gyógytartamú agysérülése keletkezett.  A homlokot ért ütés miatt fennállt az életveszélyes állapot bekövetkezésének a reális lehetősége is.

Megjegyzés: Tárgyalás, melyen a bizonyítási eljárás tanú és szakértő meghallgatásával folytatódik, majd perbeszédek és ítélethirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
110.17 KB