Előkészítő ülés kábítószer birtoklásának bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. november 28., hétfő 14.00
Ügy tárgya: 
Kábítószer birtoklásának bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi út 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott 2016. november első felében egy szlovák ismerősénél találkozott a szintén szlovák állampolgárságú állatorvossal, akitől a vádlott megkérdezte, hogy tudna-e számára ketamint tartalmazó állatgyógyászati szert szerezni. A szlovák állatorvos felvette a kapcsolatot egy csehországi állatorvos ismerősével, akivel megállapodott, hogy 10.000 euro ellenérték fejében ketamint tartalmazó Narketan nevű állatgyógyászati készítményt vásárol meg tőle a vádlott részére. A vádlott ezt követően 2016. november 15. napján ismét kiutazott Szlovákiába az ismerőséhez, akinek a Narketan megvásárlására átadott 10.000 eurónak megfelelő forintot.

A szlovák állatorvos a vádlott által átadott pénzből Csehországban 99 db ketamin tartalmú Narketan nevű állatgyógyászati készítményt tartalmazó ampullát vásárolt meg, amelyek két papírdobozban voltak elhelyezve. A vádlott a szlovák ismerősénél átvette a két papírdobozt, és az ampullákat tartalmazó kis dobozokat az általa vezetett gépkocsi csomagtartójában lévő két hangfalban elrejtette, majd azzal a céllal, hogy a kábítószert Magyarország területére behozza, útnak indult Komárom felé.

2016. november 15-én 21 óra 35 perckor a komarnoi határátkelőhelyen a szlovák vám- és pénzügyőrök egy megelőző akció keretében igazoltatták a vádlottat. Az intézkedés során a vádlott a ruházatából önként átadott egy fehér színű porszerű anyagmaradvánnyal szennyezett műanyag tasakot, egy leforrasztott végű fecskendőt, amely 3 egységnyi, szintén fehér színű, porszerű anyagmaradványt tartalmazott, továbbá a hatóság tagjai – keresőkutya igénybevételével – megtalálták és lefoglalták a vádlott által a csomagtartóban elhelyezett, két hangfalban elrejtett 99 doboz Narketant. A vádlott által megszerzett Narketan együttesen meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy 2,4-szerese.

A vádlott a 2016. november 15. napját megelőző napokban ismeretlen körülmények között metamfetamint, amfetamint és ketamint fogyasztott

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
107.64 KB