Előkészítő ülés csalás bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. november 21., hétfő 12.30
Ügy tárgya: 
Csalás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Előd Vezér utca 17.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint az I. rendű vádlott 2018 augusztusában egy internetes oldalon megismerkedett a sértettel.

Az I. rendű vádlott a beszélgetéseik során kialakított bizalmi viszonyt kihasználva tévedésbe ejtette a sértettel azzal, hogy van egy 6 éves kisfia, akinek vesetranszplantációra van szüksége, melynek költségeit nem tudja kifizetni. A sértett az I. rendű vádlott kérései alapján 2018 szeptembere és 2019 szeptembere között különböző összegeket utalt át a kisfiú gyógykezelésének kórházi és egyéb költségeire, valamint az I. rendű vádlott által megjelölt egyéb valótlan indokokra, tetőfedésre hivatkozással, avagy kölcsönként.

A sértett az átutalt összegeket az I. rendű vádlott részére minden esetben kölcsönként adta, azok visszafizetésére a nő ígéretet tett, és valótlanul azt állította, hogy az összegeket egy tulajdonát képező ingatlan értékesítését követően visszafizeti.

Az I. rendű vádlott a pénzösszegek átutalását saját, illetve a II. és III. rendű vádlott bankszámlájára kérte. A II. és III. rendű vádlottak a sértett által átutalt összegeket készpénzben felvették és azt az I. rendű vádlott részére átadták.

Az I. rendű vádlott által tévedésbe ejtett sértett a vádlottak folyószámláira egy év alatt 50 alkalommal, összesen 7.621.000 forintot utalt át.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az I. rendű vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint mindhárom vádlottal szemben szabjon ki pénzbüntetést.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
92.85 KB