Előkészítő ülés felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. november 15., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Előd Vezér utca 17.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlottak elhatározták, hogy ismerősüktől, a sértettől értékeket fognak erőszakkal eltulajdonítani, és ezen elhatározásuknak megfelelően 2022. március 4. napján 22 óra 10 perckor megjelentek a sértett tatabányai lakásánál, ahová az I. rendű vádlott egy 70-80 cm hosszúságú teleszkópos fém botot („viperát”) is magával vitt.

Az I. rendű vádlott a sértett lakásának ajtaján bekopogott, miközben azt kiabálta, hogy „megdöglesz köcsög!”. A sértett résnyire nyitotta az ajtót, mire az I. rendű vádlott a kezében lévő viperával hadonászni kezdett, majd az ajtót benyomva a lakásba bementek. Az I. rendű vádlott dulakodni kezdett a sértettel, miközben a II. rendű vádlott a lakásban értékek után kutatott és magához vette a sértett 158.000 forint értékű mobiltelefonját a hozzá tartozó 5.500 forint értékű töltővel, 1.990 forint értékű SIM kártyával, 3.400 forint értékű szilikon tokkal. Az I. rendű vádlott odaszólt, hogy a „Playstationt is” rakja el, mire a II. rendű vádlott elvette a sértett 65.000 forint értékű PS4 játékkonzolját. A sértettnek ekkor sikerült kiszabadulnia és a további bántalmazástól tartva elmenekült a helyszínről. A vádlottak ezután eltulajdonították a sértett kabátját, készpénzt, valamint a sértett nevére kiállított SZÉP kártyát és bankkártyát is, így összesen 308.390 forint értékkel távoztak a lakásból. A vádlottak az eltulajdonított dolgokat elosztották egymás között.

A nyomozás során a sértettől eltulajdonított mobiltelefon tartozékaival, valamint a PS4 játékkonzol lefoglalásra és a sértett részére kiadásra került, így a bűncselekménnyel okozott kárból 233.890 forint megtérült.

Tekintettel arra, hogy az I. rendű vádlott által az elkövetés során használt „vipera” az élet kioltására alkalmas eszköz, a vádlottak cselekményüket felfegyverkezve követték el.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
108.41 KB