Előkészítő ülés különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. november 2., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi út 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott nő és a sértett élettársak voltak, a bűncselekmény elkövetését megelőzően egy bajóti ingatlan felett található pincében éltek, közöttük rendszeres volt az időnként tettlegességig fajuló veszekedés, melynek kiváltó oka legtöbbször a nő italozó, alkoholista életmódja volt. A vádlott ittas állapotban gyakran agresszíven viselkedett a sértettel, kiabált vele, fenyegette és lökdöste őt.

A vádlott 2022. január 1-jén 20 óra körül ittasan ment haza, majd veszekedni kezdett a sértettel, melynek hevében a sértett 3-4 ízben pofon ütötte a vádlottat, amitől ő sérülést nem szenvedett, azonban haragra gerjedt a sértett iránt. Emiatt nagy erővel a mellkasánál meglökte a sértettet, aki elveszítette az egyensúlyát és fejjel hátrafelé a mögötte lévő vaskályhának esett, majd vérző fejjel a földön maradt. A vádlott odalépett a földről felkelni igyekvő sértetthez, és azért, hogy ezt megakadályozza, dühében ököllel, több alkalommal, nagy erővel megütötte a hanyatt fekvő sértett fejét, majd magához vette a közelben lévő baltát, a feje fölé emelte, és azzal nagy erővel, legkevesebb hét alkalommal lesújtott a sértett koponyájára, valamint több alkalommal megütötte vele a felsőtestét. A nő ezt követően egy kabáttal letakarta a sértettet, majd felgyújtotta az ekkor már élettelen sértett testét, és elhagyta a helyszínt.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, állapítsa meg, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
87.65 KB