Előkészítő ülés csalás bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. október 10., hétfő 08.15
Ügy tárgya: 
Csalás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Előd vezér u. 17.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a nyomozás során ismeretlenül maradt személy 2019. decemberében elhatározta, hogy akként fog bevételre szert tenni, hogy tényleges teljesítési képesség és szándék nélkül különböző műszaki cikkeket kínál megvételre egy internetes hirdetési oldalon, majd a hirdetésre vásárlási szándékkal jelentkező személyektől a termék vételárának, illetve a postaköltségnek megfelelő összeg átutalását kéri.

A korábban már 8 alkalommal büntetett vádlott oly módon nyújtott szándékosan segítséget a bűncselekmények elkövetéséhez, hogy a bankszámlaszámát megadta, annak érdekében, hogy a sértettek oda utaljanak, a bűncselekményből származó haszon ily módon legyen biztosított.

A nyomozás során ismeretlenül maradt személy a hirdetésekben szereplő termékekkel nem rendelkezett, szándéka a vevőként jelentkező személyek által vételárként átutalt pénzösszegek megszerzése volt, mely magatartásával a 31 sértettnek a vételárként, illetve postaköltségként átutalt 1.205.000 forint összegű kárt okozott. A vádlott az ismeretlen elkövetővel történt előzetes megállapodás után a csalásokból származó pénzösszegeket a bankszámlájáról több részletben készpénzben felvette, azokat ily módon megszerezte.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
105.16 KB