Előkészítő ülés testi sértés bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. október 3., hétfő 08.15
Ügy tárgya: 
Testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Előd Vezér utca 17.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott 2021. október 28-án hajnal 2 óra körül a tatabányai házában, bosszúból - mert azt gondolta, hogy barátnőjének, a sértettnek köze van az általa fogyasztás végett tartott kábító hatású anyag eltűnéséhez – ütlegelni és rugdosni kezdte a sértettet, majd egy szikepenge tartó dobozt vett elő, melyből kiállt a penge, és megfenyegette a sértettet, hogy neki már nem kell, de hogy másnak se kelljen, inkább elcsúfítja. A vádlott a sértettet az ágyra lökte, leszorította és a pengével a sértett nyakát megvágta. A nő 4 cm hosszú és 1-1,5 cm mély vágott sérülést szenvedett, mely sérülés gyógytartama nyolc napon belüli, azonban a támadás eszközére, módjára, a támadott testtájékra figyelemmel, fennállt a nyolc napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának reális lehetősége is.

A vádlott 2021. december 20.-án éjjel a tatabányai házában féltékenységből összeveszett a sértettel, őt állon ütötte, majd megpofozta. A vádlott ezután megöléssel fenyegette meg a nőt és felszólította, hogy meztelenre vetkőzve távozzon. A sértett a fenyegetés és a bántalmazás hatására meztelenre vetkőzött és a házat elhagyva a fagyos utcára ment, ahová a vádlott is követte. Amikor a sértett az utca végére ért, a vádlott visszaparancsolta őt a házba, és a ház kapujához érve, testszerte ököllel ütlegelni kezdte. A házba visszatérve a hajánál fogva elkapta és magához rántotta a sértettet, majd a nyakánál megfogva az ágyra lökte és ököllel szájon ütötte. Ezután mellé térdelve a nyakát erősen szorítani kezdte, miközben azt mondta a sértettnek, hogy „Hagynom kellett volna korábban, hogy elvérezzél!”, ezzel utalva arra, amikor megvágta a sértett nyakát. Miután a vádlott elengedte a nő nyakát, közölte vele, hogy felköti és kivérezteti, majd trágár módon szidalmazva ismét testszerte ütlegelni kezdte őt. A vádlott ezután kiment az udvarra és fenyegetéseinek nyomatékául behozott egy hurokra kötött kötelet és egy kábelt, majd amikor a sértett a fürdőszobába indult, a hajánál fogva elkapta őt, ököllel gyomortájon ütötte és megrúgta, amitől a sértett a falnak esett. A vádlott ezután a sértettet tovább bántalmazta, majd ismét az udvarra ment, behozott egy ismeretlen tárgyat, és a nőt magához hívta. Amikor a sértett félelmében ennek eleget téve felé indult, a vádlott lefejelte őt. A sértettnek végül sikerült kiszaladni a házból, elrejtőzött egy gazos területen, majd egy közeli házba bekopogva rendőri segítséget kért. A sértett a bántalmazás következtében zúzott sérüléseket szenvedett a homlokán és mindkét lábán.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
103.06 KB