Előkészítő ülés szexuális erőszak bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. szeptember 5., hétfő 11.15
Ügy tárgya: 
Szexuális erőszak bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Esztergom, Széchenyi tér 22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott 2021. július 08. napján 21 óra 30 perc körüli időben, ittas állapotban, a kezében egy kést tartva bement a sértett epöli családi házába oly módon, hogy a kerítés mellett lévő résen keresztül bejutott a ház udvarára, majd a nyitott erkélyajtón keresztül a házba.

A vádlott a megrémült sértettet lenyomta a fotelbe, fojtogatta, maga elé rántotta. Ezt követően meztelenül a sértettre ráfeküdt, azonban tényleges közösülésre – a vádlott ittassága révén - nem került sor. A férfi ezt követően elhagyta a sértett lakását.

A vádlott 2021. július 9-én 00 óra 30 perc körüli időpontban, ittas állapotban újra megjelent a sértett családi házában. A vádlott a kapu melletti rést kihasználva az udvarra bejutott, majd a bejárati ajtót benyomta, miközben a sértett azt belülről igyekezett bezárni, azonban vékony testalkata és legyengült szervezete miatt ez nem sikerült. A vádlott a sértettet rángatta, majd a hátára döntötte, vele akarata ellenére orális szexuális cselekményt végzett. A vádlott ezt követően ittas állapota miatt meztelenül a kanapén elaludt.

A sértett a vádlott erőszakos magatartása következtében a bal csuklóján bevérzéseket, a jobb karján karcolás és vágásszerű sérüléseket szenvedett el.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat halmazati büntetésül ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
84.81 KB