Tárgyalás kiskorú veszélyeztetésének bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. június 13., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
Kiskorú veszélyeztetésének bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tata, Agostyáni u. 1-3.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a nő a tatai lakásban egyedül nevelte két kiskorú gyermekét. A nő 2019. november 22-től nem gondoskodott a gyerekeiről, nem főzött rájuk, több alkalommal napokra egyedül, felügyelet nélkül hagyta a kiskorú sértetteket. A nő úgy távozott ismeretlen helyre, hogy élelemről, tüzelőről nem gondoskodott, a gyerekeknek pénzt nem hagyott.

A kisebbik gyermeket a háziorvosa laborvizsgálatra küldte, ahova a nő elvitte ugyan, azonban a leletért már nem ment el, így nem derült ki időben, hogy a gyermeknek műtéti beavatkozást szükségessé tevő betegsége van. Az anya elhanyagoló magatartása a gyermek egészségét veszélyeztette.

2020. január 22-én az anya elment otthonról úgy, hogy nem gondoskodott a gyermekek felügyeletéről, élelmezéséről, a lakás fűtéséről. Mivel a nő még 2020. január 24-én sem ment haza, a gyermekek a nagykorú testvérüktől kértek segítséget és fordultak gyámhatósághoz. Az anya szülői felügyeleti jogát a bíróság 2020. december 3-án megszüntette.

Az anya elhanyagoló magatartásával súlyosan megszegte kötelességét, ezzel a kiskorúak testi, értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztette.

Megjegyzés: Első tárgyalás.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
71.13 KB