Előkészítő ülés lopás bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 31., kedd 08.00
Ügy tárgya: 
Lopás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Esztergom, Széchenyi tér 22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint három férfi 2021. január 6-án éjszaka egy esztergomi lakótömb földszintjén található garázsba behatolt és onnan horgász felszereléseket lopott el összesen 50.500 forint értékben, mely a lefoglalással megtérült.

A vádlottak ugyanezen éjszakán egy garázssoron lévő garázsból 161.150 forint értékben kerékpárt és szerszámgépeket, valamint ugyaninnen egy másik sértett 105.000 forint értékű női kerékpárját tulajdonították el. A kár mindkét esetben legfoglalással megtérült. A három férfi két másik garázsból is lopni akart, az egyik ajtaját nem sikerült felfeszíteni, a másik garázsban kutattak, de számukra értékkel bíró tárgyat nem találtak.

Az I. rendű és a III. rendű vádlott egy nyitva hagyott gépkocsiból szerszámokat és GPS-t is elvitt összesen 28.000 forint értékben, míg az I. rendű és a II. rendű vádlott a lakat lefeszítésével egy garázsba hatolt be és onnan törött távcsövet, régi evőeszközöket, jelvényeket, és pálinkát vitt el.

Az elsőrendű vádlott korábban 5 alkalommal volt büntetve, míg két társa büntetlen előéletű.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a büntetlen elkövetőket végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
116.05 KB