Előkészítő ülés emberölés bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. április 6., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi u. 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint az ittas állapotú vádlott és a szintét ittas sértett 2020. április 19. napján 16 óra körüli időben a tokodi lakóhelyükön vitatkozni kezdtek. A vádlott a konyhaasztalról felvett egy 8,5 cm pengehosszúságú kést, majd kezét felemelte és a vele szemben álló sértettet egy alkalommal, felülről lefelé irányuló mozdulattal nagy erővel szívtájékon megszúrta. A sértett a szúrás után visszaindult a szobába, de néhány lépés után a földre esett.

A vádlott ezt észlelve letérdelt a sértett mellé és felhívta telefonon a lányát, akinek elmondta, hogy megszúrta a sértettet. A lány felhívta a testvérét, aki a sértett otthonához ment. A fiú az ismerősét kérte meg, hogy hívjon mentőt, majd kiabálni kezdett a vádlottal és egy alkalommal megütötte az arcát. Ezt követően megérkezett a helyszínre a vádlott másik gyermeke, aki szintén kiabált a vádlottal és számon kérte rajta a történteket. Erre a vádlott kiszaladt a házból, az udvaron eldobta a kést és elbújt a telek hátsó részén lévő fák között. A mentőszolgálat munkatársai 17 óra 11 perckor érkeztek a helyszínre, ellátták a sértettet, aki a szakszerű orvosi ellátás ellenére a szúrás következtében a helyszínen elhalálozott. A kiérkező rendőrjárőrök a kert végén lévő erdős részen tartózkodó vádlotthoz mentek, megbilincselték és előállították őt.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
141.96 KB