Tárgyalás önbíráskodás bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. február 1., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Önbíráskodás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Komárom, Beöthy Zsolt utca 26.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a sértettnek tartozása volt a vádlottak felé és a tartozás kiegyenlítésére kábítószert ígért, azonban ehelyett egy MSM nevű anyagot adott át részükre. A vádlottak emiatt úgy döntöttek, hogy a sértettet „megleckéztetik”, követelésük érvényesítése érdekében megverik.

A vádlottak 2020. július 19-én az esti órákban rávették a sértettet, hogy autóval menjen velük a Komárom határában lévő földútra. A másod- és a harmadrendű vádlott a gépkocsiból kihúzta a sértettet, akit testszerte ütlegeltek és 10.000 forintot, valamint egy telefont követeltek tőle. Eközben az elsőrendű vádlott nő a telefonjával rögzítette az eseményeket és azt mondta a sértettnek, hogy „könyörögj az életedért!”, valamint a társait bíztatta. A két férfi egy gödörbe nyomta a sértettet, akinek a szájába trágyát és a sértett által előzőleg adott fehér port töltötték, majd nagy erővel, testszerte megütötték, megrugdosták, melynek következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak, illetve a szemtájékot ért behatás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is.

A vádlottak ezenkívül a sértettől elvettek 6.000 forint készpénzt, 1 baseball sapkát és egy 70.000 forint értékű mobiltelefont.

Megjegyzés: Tárgyalás, melyen a bizonyítási eljárás folytatódik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
106.73 KB