Előkészítő ülés testi sértés bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. január 10., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Esztergom, Széchenyi tér 22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott évek óta alkoholizáló életmódot folytat, munkahelye nincs, édesanyjával, az egyik sértettel él egy háztartásban. A vádlott ittas állapotban rendszeresen zavarja az utcában lakók nyugalmát, az utcán trágár szavakat kiabál, ordítva hallgatja a zenét, benéz az udvarokba, éjszakai órákban rángatja, rugdossa a saját kapujukat.

A vádlott ittas állapotban 2021. február 14. és 16. napján bántalmazta idős édesanyját oly módon, hogy őt több alkalommal arcon ütötte, miközben ordított vele. A sértett mindkét alkalommal a kanapéról lecsúszott, ahonnan egészségi állapota miatt nem tudott felkelni. A vádlott az egyik alkalommal hideg vízzel is leöntötte a padlón fekvő sértettet.

A vádlott szintén február 16-án az úton a biciklijét dobálta, trágár kifejezéseket használt. A sértett férfi a vádlott ordítozására kiment az utcára, hogy lenyugtassa a vádlottat, ahol a vádlott megfenyegette őt, hogy megveri, kinyírja, megöli. A sértett ezt követően beült az utcán parkoló gépjárművébe, amikor a vádlott a gépkocsi visszapillantó tükrébe beleütött és a bal oldali ajtóba belerúgott, amelynek következtében az behorpadt. A sértett ezek után bement az ingatlanába, amelynek kapujába a vádlott ököllel beleütött, így az betört. A vádlott magatartása következtében a sértettnek összesen közel 100.000 forintnyi rongálási kára keletkezett.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
125.14 KB