Előkészítő ülés életveszélyt okozó testi sértés bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2021. december 13., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Esztergom, Széchenyi tér 22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a sértett 2020. december 16. napján elment a vele párkapcsolatban álló vádlott nő otthonába, ahol szeszes italt fogyasztottak és mindketten ittas állapotba kerültek. A vádlott és a sértett között 18 óra 12 percet röviddel megelőzően vita alakult ki, mert a sértett korábbi kapcsolatáról beszélt és szidalmazta a vádlottat. A veszekedés miatt a sértett elhatározta, hogy hazamegy, amikor a vádlott a sértettet becsmérelve megindult felé és karjaival hadonászott előtte. A sértett megragadta a felé közelítő nő karját, majd a vádlottat az ágyra lökte és elindult a szobában lévő táskája felé, hogy azt magához véve távozzon. Ekkor a vádlott felkelt az ágyról, odalépett a konyhapulthoz és az ott lévő 21 cm pengehosszúságú késsel a kezében odament a neki hátat fordító sértett mögé, majd a hátának jobb oldalát négy alkalommal és a bal lapockáját egy alkalommal megszúrta. A sértett rákiabált a vádlottra, hogy hagyja abba a bántalmazást, lefogta a vádlott kezét, majd a vérzést észlelve szólt a vádlottnak, hogy hívjon segítséget. A sértett értesítette a mentőszolgálatot, akik ellátták a sértettet és kórházba szállították.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében a hátán 4 db szúrt sérülést és a bal lapocka magasságában 10 cm hosszúságú horzsolásos sérülést szenvedett. A hát jobb oldalát érő egyik szúrás legalább 75 mm mélyen hatolt a mellüregbe és légmellet, valamint mellűri vérgyülemet eredményezett. Ezen sérülés közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett, szakszerű orvosi segítség nélkül a sértett halála következett volna be.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendelje el az Esztergomi Járásbíróság egy korábbi ítéletével ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt kiszabott 6 hónap - 3 évre felfüggesztett - fogházbüntetés végrehajtását.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
55.8 KB