Előkészítő ülés hivatalos személy elleni erőszak bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2021. július 13., kedd 13.00
Ügy tárgya: 
Hivatalos személy elleni erőszak bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Komárom, Beöthy Zsolt utca 26.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint 2019. április 17. napján 19 óra 5 perckor az Országos Mentőszolgálathoz bejelentés érkezett, mely szerint egy földön fekvő beteghez kértek mentőt az ácsi helyszínre. A mentőegység tagjai a helyszínen megállapították, hogy a vádlott nincs életveszélyben, panaszát alkohol miatti intoxikáció okozta, ezért a kórházba szállításhoz az ittas állapotban lévő vádlottat hordágyon fekve pozícionálták.

A vádlott a mentőgépkocsiban lévő hordágyon agresszívvé vált, dobálta a testét, a mentő oldalfalát öklével ütögette, megpróbált leszállni az ágyról, ezért a mentőápoló megpróbálta a hordágyon tartani a vádlottat. A vádlott a mentőápoló segítségére siető mentőgépkocsivezető felé ütött, mely cselekményeivel a vádlott akadályozta a mentőegység tagjainak jogszerű eljárását, akik ezért rendőri intézkedést kértek a helyszínre.

A vádlott cselekménye következtében a mentőgépkocsi hordágy háttámlája eltörött, ami 78.613 forint rongálási kárt eredményezett.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű vádlottat ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajto.tatabanyaitorvenyszek@birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
89.42 KB