Tárgyalás zaklatás vétsége ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2021. július 6., kedd 08.00
Ügy tárgya: 
Zaklatás vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
Esztergom, Széchenyi tér 22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott és a sértett testvére között 2018. szeptember 13-án közlekedési baleset történt. Még aznap este a vádlott üzenetet küldött a sértettnek, amiben a testvérét kereste. A sértett nem válaszolt a vádlottnak, aki ettől ideges lett. A férfi másnap Messengeren fenyegető üzenetet írt a sértettnek, aki azt elolvasta, de nem válaszolt rá. A vádlott két nappal később, kora este egy esztergomi parkolóban meglátta a sértettet, megkérdezte tőle, hogy hol van a testvére. A sértett férfi közölte a vádlottal, hogy neki az egészhez semmi köze, hagyja őt békén, erre a vádlott egy autóemeléshez használatos vascsövet tartva megfenyegette a sértettet; „Ezzel foglak agyonverni!”.

A vádlott 2018. szeptember 26-án Esztergomban gépkocsijával követte a sértettet, aki egy ételszállító gépkocsival közlekedett. A vádlott több alkalommal intett a sértettnek, hogy álljon meg, aki ennek nem tett eleget, majd a vádlott a sértett elé vágott és így igyekezett megállásra kényszeríteni. A sértett ezt követően több vezetési manővert alkalmazva hagyta el a vádlottat.

A vádlott szintén ezen a napon egy esztergomi bisztróból úgy rendelt pizzát, hogy külön kérte, hogy azt a futárként dolgozó sértett szállítsa ki.

A sértettben a fenyegetések komoly félelmet keltettek, magánindítványát még aznap előterjesztette.

Megjegyzés: Tárgyalás, mely tanú meghallgatással folytatódik

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
80.34 KB