Folytatólagos tárgyalás Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2021. június 14., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
Komárom, Beöthy Zsolt utca 26.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az egészségi szempontból járművezetésre alkalmatlan vádlott 2018. december 18.-án délelőtt, borult időben, jó látási és gyér forgalmi viszonyok mellett közlekedett teherautójával, Komárom lakott területén, egyirányú utcában lévő útkereszteződés irányába, ahol tábla biztosított elsőbbséget az 1-es számú főúton közlekedő járművek részére.

A vádlott megállt az útkereszteződésben, az 1-es számú főút szélénél azzal a szándékkal, hogy balra kanyarodva folytatja útját, miközben a sértett kerékpárjával az 1-es főút szélén kialakított kerékpársávban haladt. A jelzőtábla utasítása ellenére a vádlott nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a sértett számára, és a tehergépkocsival ráhajtott az 1-es főúton kialakított kerékpársávra. A sértett a veszélyhelyzetet észlelte, azonban az ütközést elkerülni nem tudta, és a kerékpár első kerekével a tehergépkocsi bal első fellépőjének ütközött. Az ütközést a vádlott nem hallotta, és a tehergépkocsi holtterében történt ütközést nem látta. A sértett az úttestre zuhant, a tehergépkocsi bal első kereke áthaladt a felborult kerékpár első kerekén és rágördült a földön fekvő sértett jobb combjára, majd az úttesten fekvő sértettet elkezdte maga előtt tolni. A vádlott a sértett kiáltására a kanyarodást megszakította és a tehergépkocsit az elindulást követő 8-9,5 m-rel megállította.

A sértett a baleset során 8 napon túl gyógyuló, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, melyekből már nem tudott felépülni és 2019. április 12. napján elhalálozott.

Megjegyzés: Folytatólagos tárgyalás, melyen a bizonyítási eljárás folytatódik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita - sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
88.78 KB