Tárgyalás kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben

Tárgyalás időpontja: 
2021. június 7., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Kábítószer-kereskedelem bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Esztergom, Széchenyi tér 22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint az egyéni vállalkozóként dolgozó dorogi férfi munkaviszonyban alkalmazott egy férfit, akivel 2018. tavaszán megállapodott abban, hogy az amfetamin beszerzését finanszírozza, az alkalmazott a kábítószert megvásárolja, majd értékesíti, a hasznon pedig osztoznak. Az alkalmazott férfi az így beszerzett kábítószert további kilenc fogyasztónak értékesítette. Az egyéni vállalkozó férfi 2018. áprilisától 2019. márciusáig kábítószer értékesítéséből 1.100.000 forintra tett szert. Az így értékesített kábítószer a csekély mennyiség felső határának 1200 %-a, a jelentős mennyiség alsó határának 60 %-a.

Az értékesítésbe további személyek is bekapcsolódtak, ketten gépkocsival szállították a kábítószert a megadott helyszínekre, az egyik férfi a kiszállított kábítószer árán felül 500 forintot számolt fel az értékesítés során, a másik sofőr az értékesített kábítószer vételárából kapott díjazást megbízójától.

A két férfi 2019. februárjától közösen, azonos forrásból szerzett be nagyobb mennyiségű, alacsonyabb árú kábítószert, majd azt vevőkörük számára eladták, a fogyasztókat egymáshoz irányították.

Az egyik férfi élettársa is több alkalommal jelen volt a kábítószerek átadásánál, a telefonhívásokat fogadta, a megrendeléseket közvetítette, valamint adminisztrálta a folyamatot.
Megjegyzés: Tárgyalás, mely bizonyítási eljárással folytatódik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
113.85 KB