Folytatólagos tárgyalás kábítószer-kereskedelem bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2021. április 26., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Kábítószer-kereskedelem bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi u. 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a jövedelemmel nem rendelkező elsőrendű vádlott 2019. telén elhatározta, hogy kannabisz értékesítéséből rendszeres jövedelemre fog szert tenni. Ennek érdekében kibérelt egy sertéstelepen levő magtár épületet. Ezt követően az épület lezárt emeleti részén 2019 év folyamán 137 tő kannabisz növényegyedet nevelt, annak érdekében, hogy azok hajtásait, virágait később haszonszerzés érdekében értékesítse. A kannabisz növényegyedek nevelése érdekében az elsőrendű vádlott beszerzett 39 db sátort, melyet fűtő, légcserélő rendszerrel látott el és az általa lopott árammal üzemeltette.

Az elsőrendű vádlott ezen tevékenységéhez kapcsolódóan 2019. május-júniusában felvette a kapcsolatot a vadászként dolgozó másodrendű vádlottal annak érdekében, hogy az erdőben is kannabiszt termesszenek, majd azt haszonszerzés céljából rendszeresen értékesítsék, amelyben aztán meg is egyeztek, 2019. május és október között egy elhagyatott erdőrészen kialakított ültetvényen 37 tő növényegyedet ültettek, majd szeptember végén le is szüreteltek. A leszüretelt hajtásokat, ágvégződéseket egy pinceházba vitték. A házban a vádlottak a későbbi értékesítés céljából összesen 1599,54 gramm tömegű kannabiszt szárítottak, illetve készleteztek. Az elsőrendű vádlott ezenfelül a lakóhelyén is tartott a szüretből 661,95 gramm kannabiszt azért, hogy azt értékesítsék.

Az elsőrendű vádlott a másodrendű vádlott tudtával és beleegyezésével vevőt kutatott fel, és az eladás részleteiben is megállapodott. Ezen kannabisz mennyiség átadására 2019. október 07. napján került volna sor, amely azonban nem történt meg, mert a vádlottakat a rendőrség tetten érte.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
140.05 KB