Folytatólagos tárgyalás pénzmosás bűntette és más bűncselekmény ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2021. március 8., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Pénzmosás bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi u. 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint a szabadságvesztés büntetését töltő elsőrendű vádlott felhívta a sértettet és valótlanul azt állította neki, hogy ő a készenléti rendőrségről telefonál és közölte a sértettel, hogy egy csalás ügyében nyomoznak, melyben szükség lenne a sértett segítségére. Az elsőrendű vádlott arra kérte a sértettet, hogy a birtokában lévő összes készpénzt egy borítékban helyezze el a borozó előtt parkoló ezüst színű autó kereke alá és így segítsen egy titkos akció keretében az elkövető elfogásában. Az elsőrendű vádlott azt állította, hogy a járművet figyeli a rendőrség, és amikor az elkövetők a pénzért megjelennek, sor kerül az elfogásukra, a sértett pedig visszakapja a pénzt. Többszöri telefonbeszélgetést követően a sértett úgy döntött, hogy enged a kérésnek, a 120.000 Ft készpénzt egy borítékba tette, majd azt elhelyezte az ezüst színű gépkocsi hátsó kereke alá.

Az elsőrendű vádlott ezt követően telefonon felhívta volt élettársát, a másodrendű vádlottat és azt kérte tőle, hogy menjen a borozó előtt parkoló ezüst színű gépjárműhöz, és vegye magához az annak kereke alá rejtett borítékot a benne lévő pénzzel. A másodrendű vádlott a kérésnek eleget tett és még aznap este a megjelölt helyről magához vette a 120.000 Ft-ot, majd azt a lakásában a párnája alá rejtette.

2019. április 26-án délelőtt az elsőrendű vádlott telefonon jelezte másodrendű vádlottnak, hogy sms-ben elküldi a jelenlegi élettársa, a harmadrendű vádlott bankszámlaszámát, melyre majd be kell fizetnie a pénzt.

A pénz befizetésére végül nem került sor, mert a másodrendű vádlottat 2019. április 26-án 14 óra 30 perckor a bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a rendőrség előállította. Ezt követően a másodrendű vádlott gyermeke, a másodrendű vádlott kérésére az otthon elrejtett pénzt, összesen 100.000 Ft-ot a nyomozó hatóságnak átadta. A további 20.000 Ft sorsa ismeretlen. A csalással okozott kárból így 100.000 Ft térült meg.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: