Előkészítő ülés testi sértés bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2021. február 25., csütörtök 12.00
Ügy tárgya: 
Testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2900 Komárom, Beöthy Zsolt utca 26.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott felesége 2019. október 4-én almásfüzitői lakóhelyük lépcsőházában szóváltásba keveredett az idős sértettel, akit a vita hevében megfenyegetett, hogy ha a férje hazaér, akkor felküldi a sértetthez. A férfi másnap délelőtt a társasház közös használatú raktárában volt, amikor a vádlott és a felesége megjelentek, a vádlott rátámadt a sértettre és kiabálva kérdőre vonta az előző nap történtek miatt. A sértett megpróbálta becsukni a raktár ajtaját, a vádlott azonban belökte azt és berontott a helyiségbe. Az időskorú sértett félelmében maga elé kapott egy kisméretű létrát, de a támadást nem tudta elhárítani, a vádlott ököllel többször arcon ütötte a férfit.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a támadott testtájékra és az erőbehatás mértékére figyelemmel a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb arccsonttörés okozására.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a férfi a bűnösségét az ülésen beismeri, úgy őt a bíróság ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Puskásné Sárközi Rita – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
106.06 KB