Előkészítő ülés kábítószer-kereskedelem bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2020. november 30., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Kábítószer-kereskedelem bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott az Egyesült Királyságban és Hollandiában dolgozott egy ideig, majd 2019 áprilisában visszaköltözött Magyarországra és alkalmi munkákból tartotta el magát. 2019 szeptemberében a férfi jövedelme megcsappant, nem tudta fizetni az autója hitelét, ezért elhatározta, hogy kábítószer hollandiai beszerzéséből és annak magyarországi értékesítéséből tesz szert rendszeres jövedelemre.

A vádlott kiutazott Hollandiába, ahol felkereste egy ismerősét, akitől 478.000.- forintért amfetamint és kokaint tartalmazó port vásárolt, amit Magyarországon -jellemzően különböző szórakozóhelyeken- adott el összesen 1.200.000.- forintért. A vádlott 2019 októberében ismét Hollandiába ment és felkereste a beszerzési forrását, akitől újból amfetamint és kokaint tartalmazó port, valamint 868 darab extasy tablettát vásárolt, összesen 1.491.600.- forintért. A megvásárolt kábítószert a vádlott Magyarországra hozta, de eladni már nem volt módja, mert 2019. október 29-én, az egyik tatai áruház parkolójában a rendőrök tetten érték és elfogták.

A vádlottnál az elfogásakor egy marihuanát tartalmazó cigarettát is találtak, amit saját fogyasztásra vásárolt, a vizsgálatokból pedig kiderült, hogy az elfogását megelőzően amfetamint, MDA-t, MDMA-t, kokaint és marihuanát is fogyasztott.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság ítélje 8 év fegyházbüntetésre és 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Rácz Vanda - sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
92.35 KB