Előkészítő ülés szexuális erőszak bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2020. szeptember 2., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2004-ben költözött össze egy Komárom-Esztergom megyei településen az élettársával és annak fiával. Ezt követően közösen nevelték a gyermeket, aki a férfi rendkívül agresszív nevelési módszerei miatt tartott a vádlottól. A férfi ezt kihasználva a cselekmény elkövetésekor a 12. életévét betöltött, de a 18. életévét még nem betöltött fiút eleinte heti több alkalommal, később ritkábban arra kényszerítette, hogy őt orálisan kielégítse. A vádlott 2014. és 2016. között az élettársával közös két kiskorú lányukat több alkalommal arra kényszerítette, hogy eltűrjék édesapjuk szexuális bántalmazását.

A vádlott engedély nélkül megszerzett és 2019. március 25. napjáig -a legfoglalásáig- az otthonában, majd a munkahelyén lévő öltözőszekrényben tartott egy lőfegyvernek minősülő revolvert, valamint 83 db töltényt.

A vádlott egyik lányának keresztapja egy számlán havi rendszerességgel pénzt tett félre keresztlánya részére. Az így összegyűlt 402.096.- forintot átutalta a vádlottnak azért, hogy azt a lány középiskolai taníttatására fordítsa, a vádlott azonban a rábízott összeget jogtalanul elsajátítva saját céljaira fordította.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben halmazati büntetésül fegyházbüntetést szabjon ki.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
59.26 KB