AZ ÜLÉSEK ELMARADNAK Előkészítő ülés közveszéllyel fenyegetés bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2020. március 17., kedd 09.00
Tárgyalás helyszíne: 
Esztergom, Széchenyi tér 22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2019. júniusában egy esztergomi gyárban dolgozott. A vádlott egy, az élettársát ért korábbi sérelem miatt megharagudott a munkahelyére és elhatározta, hogy a cégnek szándékosan kárt fog okozni úgy, hogy bombariadót jelent be telefonon. 2019. június 21-én a vádlott telefonon próbálta rábírni 14 éves, gyermekotthonban nevelésbe vétele miatt életvitelszerűen tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel a férfi munkahelyét és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre valakit.

A telefonszámot a vádlott fia a fiatalkorú barátnőjének adta meg. A telefonhívást végül a lány -aki szintén jelen volt, amikor barátja a vádlott üzenetét megkapta, így tudomással bírt a vádlott szándékáról- hajtotta végre a gyermekotthon tulajdonát képező mobiltelefonról és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve.

A hívást követően a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így kb. 10 millió forint kár keletkezett.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság fogadja el a vádlottal 2019. november 8-án kötött egyezséget, vagyis ítélje 1 év 11 hónap börtönbüntetésre és 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
102.31 KB