Előkészítő ülés kifosztás bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 17., hétfő 12.30
Ügy tárgya: 
Kifosztás bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Előd Vezér utca 17.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A sértett 2018. március 22. napjáig egy oroszlányi munkásszállón lakott. A vádlott korábban szintén a szálló lakója volt, 2018. március 22-én pedig egy barátját meglátogatni tért vissza. A sértett aznap, költözés közben nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, ittas állapotba került. A sértett –a vádlott jelenlétében– megkérte egy ismerősét, hogy vegyen le neki pénzt az automatából, ezért átadta a férfinek a bankkártyáját és egy cetlit, amin a PIN kód szerepelt. A férfi a pénzfelvételt követően a kártyát és a cetlit is visszaadta a sértettnek a szálló udvarán.

A vádlott és az ittas sértett este a szálló előtt tartózkodtak. A férfi ittas állapota miatt ült, többször megpróbált felállni, de mindig visszaesett. A nő, kihasználva a sértett állapotát, belenyúlt a farzsebébe, kivette onnan a férfi pénztárcáját, benne 10.000.- forint készpénzzel, valamint a bankkártyával és a PIN kódot tartalmazó cetlivel. A nő magára hagyta a sértettet és egy bankautomatához ment, amiből a jogosulatlanul megszerzett bankkártyával 46.000.- forint készpénzt vett fel.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a vádlott a bűncselekmény elkövetését az ülésen beismeri, úgy őt a bíróság ítélje a nőt börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 56.000.- forint vagyonelkobzásra, a korábban kiszabott 6 hónap szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
95.39 KB