Előkészítő ülés életveszélyt okozó testi sértés bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 4., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A sértett megengedte a vádlottnak, hogy a komárom-esztergom megyei településen lévő lakásában aludjon. A sértett és a vádlott között 2018. augusztus 18-án este vita alakult ki, mert a sértett nem akarta megengedni, hogy a vádlott férfi ismerőse is a lakásban aludjon.

A vita során a vádlott a neki háttal álló sértettet egy konyhakéssel, közepes erővel háton szúrta. A vita és a dulakodás a vádlott és a sértett között ezután is folytatódott.

A helyszínre 19 óra 55 perckor kiérkező rendőrök választották szét a sértettet és a vádlottat. Miközben a sértettet a rendőrök az utcán hallgatták meg, az utcára kiment a vádlott is, ott ököllel, egy alkalommal arcon ütötte a sértettet, amely után a vádlottat a rendőrök megbilincselték.

A szúrás következtében a sértettnek 3 hét alatt gyógyuló sérülése keletkezett, a szúrás alkalmas volt a mellüreg megnyitására, és így életveszélyes sérülés okozására is.

A vádlott garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt kiszabott szabadságvesztésből 2017. március 12-én szabadult, ezért különös visszaesőnek minősül.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság négy év börtönbüntetésre ítélje és öt évre tiltsa el a közügyektől.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
110.17 KB