Előkészítő ülés súlyos testi sértés bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2019. október 14., hétfő 10.30
Ügy tárgya: 
súlyos testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Esztergom, Széchenyi tér 22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott a barátaival 2018. november 2-án egy esztergomi szórakozóhelyen italozott. Az éjszaka folyamán a sértett és a vádlott baráti társasága között a tánctéren vita alakult ki, mert tánc közben véletlenül meglökték egymást, emiatt a vádlott és a sértett szóváltásba keveredett. Hajnalban a vádlott és a sértett együtt kimentek a szórakozóhelyről, de ahogy a sértett az ajtóban megállt, a vádlott ököllel kétszer arcon ütötte a sértettet. A sértett erre visszafutott a szórakozóhelyre, majd a vádlott is utána ment, de ekkor többen közéjük álltak, így tettlegességre már nem került sor.
Mivel a sértett szája az ütéstől vérezni kezdett, úgy döntött hazaindul a szórakozóhelyről. Ahogy kilépett az ajtón ismét szembe találkozott a vádlottal, aki újra megütötte a férfit, amitől ő arccal a járdára esett és kis időre elvesztette az eszméletét.
 

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje 1 év 7 hónap 15 nap börtönbüntetésre, és rendelje el a korábbi, 2 év próbaidőre felfüggesztett 1 év 4 hónap börtönbüntetés végrehajtását.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu
Sós Réka – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
124.82 KB