Előkészítő ülés közúti baleset okozásának vétsége ügyben

Tárgyalás időpontja: 
2019. szeptember 9., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Közúti baleset okozásának vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
Esztergom, Széchenyi tér 22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2018. április 30-án Bajóton, az Öregkő-aljai pincesoron egy házibuliban vett részt, ott szeszesitalt fogyasztott, majd éjfél körül a jogosult tudta és engedélye nélkül a pincebuliban ugyancsak részt vett személy használatában lévő járműbe beült és beindította. A ittas állapotban lévő elkövető a járművel a pincesorhoz vezető közúton közvilágítás nélküli útszakaszon közlekedett öt utasával. A vádlott közlekedése során fordulási manővert hajtott végre, majd leborult a meredek partoldalon, egy teljes és egy negyed fordulatot vett, jobb oldalára dőlve érte el a baleseti véghelyzetét.
A borulási folyamat során a jármű jobb első ülésén utazó, biztonsági övet nem használó egyik sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen életét vesztette. A járműben utazó további négy személy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A vádlott a balesetet követően nem nyújtott tőle elvárható segítséget, a mentőszolgálatot, a rendőrséget a történtekről nem értesítette, segítségnyújtási kötelezettségét elmulasztva a helyszínről elmenekült.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat, amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje, a közügyektől eltiltás tartamát 4 évben, a járművezetéstől eltiltás tartamát 6 évben állapítsa meg. Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat 455.304,-Ft. bűnügyi költség viselésére.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
81.12 KB