Ítélet várható a teherautós gázoló ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 24., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Segítségnyújtás elmulasztásának vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
Esztergom, Széchenyi tér 22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A jogosítvánnyal nem rendelkező vádlott 2018. január 10-én korán reggel, éjszakai látási viszonyok között, a 11. számú főúton, Esztergom lakott területén kívül, Esztergom felől Pilismarót irányába, a megengedett 90 km/h sebességet átlépve, 100-110 km/h sebességgel vezette a kölcsön kapott tehergépkocsit.

Ugyanebben az időben szabálytalanul sétált a 11. számú főút úttestjén, a vádlottal azonos irányba, Esztergom felől Pilismarót irányába, sötét ruházatban, fényvisszaverő mellény viselete nélkül a sértett. A vádlott nem észlelte a sértettet, ezért a járműve elejének jobb oldali részével, a jobb fényszóró belső szélének vonalában nekiütközött a sértettnek, aki ennek hatására felcsapódott a tehergépkocsi elejére, felsőteste és feje nagy erővel a szélvédőnek, illetve a tetőperemnek ütődött. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A vádlott az ütközést követően a járművét megállította, a sértetthez ment, majd őt a tehergépkocsi rakterébe tette és Pilismarót irányába továbbhajtott, ahol egy földúton megállt és telefonon értesítette a balesetről a tehergépkocsi tulajdonosát. A tulajdonos a hívást követően a vádlotthoz sietett, majd a tehergépkocsival a baleset helyszínére visszament, ahol a vádlott a már élettelen sértettet az árokpartra fektette. Ezt követően 6 óra 52 perckor a balesetet a teherautó tulajdonosa telefonon bejelentette.

A vádlott nem nyújtott segítséget a sértett részére, annak ellenére, hogy mobiltelefon volt nála, nem hívott orvosi segítséget, továbbá a hatóságokat sem értesítette.

Megjegyzés: Ítélethirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu
Sós Réka – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
74.02 KB