Előkészítő ülés a hitoktató ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 7., péntek 08.00
Ügy tárgya: 
Aljas indokból vagy célból tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Előd Vezér utca 17.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott az egyik tatabányai iskolában hitoktatóként dolgozott, munkája során alsó tagozatos gyermekek hitoktatását végezte. A hittanórákon a két kiskorú sértett is részt vett, akiknek a vádlott már a kezdetektől igyekezett a bizalmába férkőzni. Az egyik sértettről a vádlott több alkalommal kb. combközépig lehúzta a nadrágot. 2018. május 31-én hittanórán az egyik sértett elesett, ekkor a vádlott odament a földön fekvő kislányhoz és róla a nadrágot combközépig lehúzta. Később a sértett két összetolt széken feküdt, amikor a vádlott a kislányra annak tiltakozása ellenére ráfeküdt. Szintén ugyanezen a hittanórán a másik kiskorú sértett ceruzája leesett az asztal alá. Amikor a sértett azt fel akarta venni, a vádlott a sértettet nem engedte felállni, hanem megfogta a kezét és annál fogva a tiltakozó gyermek fejét a ruhával fedett lágyékától pár centiméterre húzta.

A vádlott 2015 novemberétől őrizetbe vételéig tizennyolcadik életévét be nem töltött személyekről pornográf tartalmú fénykép és videófelvételeket szerzett meg és azt a mobiltelefonján, illetve a laptopján tárolta.

Megjegyzés: Előkészítő ülés, amely nagy valószínűséggel az ügy jellegére és a sértettekre tekintettel a nyilvánosság kizárásával zajlik majd. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását tartsa fenn, a vádlottat a büntetés középmértékét (7 év) elérő tartamú börtönbüntetésre ítélje, amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, úgy 6 év börtönbüntetésre ítélje.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
42.16 KB