Előkészítő ülés életveszélyt okozó testi sértés bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 20., hétfő 13.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az elkövető a kiskorú sértett lánnyal együtt szeretett volna járni, azonban a sértett csupán barátként tekintett rá. A férfi 2018. április 18. napján az esti órákban a Bokodot és az Oroszlányt összekötő földúton a bokrok közé csalta a sértettet azzal az ürüggyel, hogy nézze meg, milyen leadni való rezet rejtett oda. A vádlott a bokor alól kivett egy előzőleg oda készített húsklopfolót, ekkor a sértett neki hátat fordított, a helyszínről távozni készült, mire a férfi a húsklopfolóval nagy erővel, legalább három alkalommal a fején megütötte. A földre került sértettet a férfi fojtogatta, ököllel többször megütötte, majd vele akarata ellenére közösült.

A vádlott ezután sátrat állított fel a helyszínen, és bár a sértett haza akart menni, onnan nem engedte el, majd a sértettet még kétszer megerőszakolta.

A sértettnek az őt ért bántalmazás következtében arccsonttörése, orrcsonttörése és testszerte több zúzódása és horzsolása keletkezett, továbbá a nyakát ért szorítás alkalmas volt reflexes szívmegállás, azaz halálos eredmény előidézésére is.

 

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, úgy őt a bíróság 12 év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
49.27 KB