Előkészítő ülés testi sértés bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2019. április 26., péntek 08.00
Ügy tárgya: 
Testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A férfi az élettársával – a későbbi sértettel –, valamint két közös gyermekükkel Vértesszőlősön lakott. Mivel az együttélésük során többször adódtak problémák, az asszony szakított a férfival, majd a gyermekekkel együtt 2018. áprilisában elköltözött a szintén a dűlőben lakó édesanyjához.

A sértett 2018. május 26. napján szórakozni indult az unokatestvérével, melyről a volt párja is tudomást szerzett, aki a féltékenységéből kifolyólag egész éjjel virrasztott. Az asszony másnap reggel ért vissza, és egyedül elindult az édesanyja otthonába, azonban ahhoz, hogy hazaérjen, el kellett haladnia a vádlott által lakott családi ház előtt. A férfi már várta a sértettet az udvaron. A vádlott látta, hogy a sértett az úton közeledik, ezért megbújt a kerítés melletti bokor mögött. Amikor az asszony odaért, a férfi hirtelen elé ugrott, és a késsel egyszer, kis-közepes erővel a veséjénél megszúrta. Ezt követően dulakodtak, melynek következtében a vádlott halántékon ütötte a sértettet, akinek azonban sikerült a kést kicsavarnia a férfi kezéből, majd elmenekült a helyszínről.

A férfi ezután bement a családi házba, és azért, hogy megölje magát, kinyitotta a gázpalackot, begyújtotta, majd a lángok elé állt, de végül kifutott a házból. A vádlott hetekig a közeli erdőben bujkált, és egészen addig szökésben volt, míg a járőrök őt elfogatóparancs alapján, 2018. június 6. napján elfogták.

Az asszonyt az unokatestvére szállította kórházba. Az éles eszközzel történő szúrt-metszett bántalmazás jelentős belső vérzéssel, vagy életfontosságú szerv sérülésével járó állapotok kialakulását idézheti elő, ezért a sértettnél fennállt a közvetett vagy közvetlen életveszéllyel, esetlegesen halállal járó állapot bekövetkezésének lehetősége.

Megjegyzés: Előkészítő ülés. A főügyészség indítványozta, hogy ha a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekményt beismeri, akkor 3 év szabadságvesztést szabjon ki vele szemben a törvényszék.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
41.39 KB