Előkészítő ülés lopás kísérletének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2019. március 14., csütörtök 10.00
Ügy tárgya: 
Szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Előd Vezér utca 17.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2018. november 4-én délelőtt a tatabányai pláza egyik üzletébe ment lopási céllal. A férfi az egyik eladó segítségével kiválasztott egy 15.990 forint értékű melegítő nadrágot és egy 19.990 forint értékű melegítő felsőt. A ruhákat bevitte a próbafülkébe, ahol kitépte belőlük az áruk védelmét szolgáló etikettet, majd a saját ruhája alá felvette őket. A férfi a próbafülke függönyét nem húzta be teljesen, így az eladó látta, hogy mit csinál a vádlott és felszólította, hogy a ruhadarabokat fizesse ki. A vádlott levette a melegítő nadrágot és a melegítő felsőt, átadta őket az eladónak és közölte, hogy meg akarja őket venni. Ekkor az eladó észrevette, hogy a vádlott eltávolította a ruhákból az etikettet, így a biztonsági szolgálat tagjaival együtt feltartotta a rendőrök kiérkezéséig.

A lopással okozott kár értéke összesen 35.980 forint, mely nem térült meg, mivel a ruhák a rongálás miatt eladhatatlanná váltak.

 

Megjegyzés: Előkészítő ülés. Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, és a tárgyalás tartásáról való jogáról lemond, a vádlottal szemben 1 év 7 hónap 15 nap tartamú végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
34.09 KB