Ítélet várható az idős házaspár sérelmére elkövetett rablás bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2019. március 6., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
Felfegyverkezve, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
2900 Komárom, Beöthy Zsolt utca 26.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az I. és a II. rendű vádlottak 2017. december 20. és 21. között egy ácsi családi házhoz mentek, ahova teraszajtó befeszítésével bementek és onnan különböző dolgokat, többek között egy motoros láncfűrészt, egy laptopot és készpénzt tulajdonítottak el, összesen több mint 200 ezer forint értékben.

Az I. és a II. rendű vádlottak 2017. december 25-én éjjel az időskorú, rossz egészségügyi állapotban lévő 88 és 85 éves sértettek ácsi családi házába az egyik ablak benyomásával bementek, eközben a sértettek aludtak. Az egyik sértett arra ébredt, hogy az I. rendű vádlott fején egy maszkkal, jobb kezében egy lámpával és egy késsel bement a szobába és a konyhában lévő széf kódját követelte, miközben a II. rendű vádlott megpróbálta felfeszíteni a széfet. A sértett megpróbált felkelni az ágyból, de az I. rendű vádlott visszanyomta az ágyra. A sértett nem mondta meg a széf kódját, emiatt az I. rendű vádlott kiment a konyhába és ő is megpróbálta felfeszíteni azt. Eközben a II. rendű vádlott bement a sértettekhez a szobába, ahol az idősebbik sértettet egy alkalommal állon ütötte.

A vádlottaknak a széfet nem sikerült feltörniük, így elmenekültek a helyszínről, azonban mielőtt távoztak, a II. rendű vádlott a 85 éves sértett nyakából letépte 51.890.- forint értékű arany nyakláncát a hozzá tartozó 31 ezer forint értékű medállal együtt.

Megjegyzés: Ítélet várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
41.7 KB