Ítélet várható a darnózseli ügyben

Tárgyalás időpontja: 
2019. március 1., péntek 08.00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Tárgyaló: 
fszt. 1. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott 1996-ban kötött házasságot a sértettel, melyből két gyermekük született. Családi házukat a vádlott úgy alakította ki, hogy húsfeldolgozó képzettségét hasznosítani tudja. A pincében sertésvágáshoz és húsfeldolgozáshoz minden szükséges eszköz rendelkezésre állt.

A házastársak kapcsolata 2011-re megromlott, a feleség a házasságuk felbontását kezdeményezte. 2012-ben a vádlott erőszakos, fenyegető magatartása miatt albérletbe költözött, a bíróság a kisebbik gyermeket ideiglenes intézkedéssel a vádlottnál helyezte el. A gyermekek végleges elhelyezésének kérdésében nem tudtak megállapodni, valamint a vagyonjogi vita is folyamatosan fennállt közöttük.
A sértett gyógytornászként dolgozott, munkahelyéről a vádlottnak tudomása volt, az ingatlant és környezetét fényképfelvételekről ismerte.
A vádlott 2014. 05. 27-én 18 óra körüli időben a személygépkocsijával a felesége munkahelyéhez ment, a rendelő közelében várta a megfelelő alkalmat, kb. 20 óráig. K. J. a rendelőt 20:04 órakor bezárta. Ekkorra a vádlott a gépkocsijával behajtott az udvarra, felesége autójára rátolatott és a járművek takarásában várta az asszonyt. Mikor K. J. kilépett az udvarra, szemben találta magát a vádlottal, aki ezt követően megölte őt, majd a sértett testét, táskáját a saját gépkocsija csomagtartójába tette.
A vádlott 21 óra körüli időben indult el haza. Az éjszakai órákban a húsfeldolgozó helyiségbe vitte a sértett holttestét, feldarabolta, a lágyrészeket húsdarálóval ledarálta. A holttest darabjait és a csontokat műanyag zsákokban berakta az autójába és elszállította. A vádlott még az éjszaka folyamán és a következő napokban a holttestet részben próbálta elégetni, részben elrejtette a húsdarálóval együtt. Megsemmisítette a sértett ruházatát, táskáját, valamint a gépkocsija üléshuzatát, a húsfeldolgozó helyiségben használt eszközöket sósavval lekezelte, a
sértett el nem égett maradványait pedig házától pár km-re szétszórta.

Megjegyzés: Ítélethirdetés várható.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
42.87 KB