Előkészítő ülés lopás bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2019. január 29., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Lopás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tata, Agostyáni utca 1-3.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A három férfi 2018. március 11-re virradó éjjel egy szomódi családi ház udvarára a kerítésen átmászva bement, majd az elsőrendű vádlott egy csavarhúzóval a ház egyik bukóra nyitott ablakát kifeszítette, miközben másodrendű vádlott a falra szerelt riasztót letépte. Ezután a másodrendű vádlott a kifeszített ablakon át bemászott a lakásba, és a belülről kinyitott teraszajtón át a társait is beengedte.

A vádlottak a lakás minden helyiségét átkutatták, amely közben a biztonsági rendszer értesítést küldött az otthonában nem tartózkodó sértettnek, aki a rendőrségre bejelentést tett.

Az elkövetők egy darab, 3.747.958 Ft értékű Rolex órát tulajdonítottak el, majd, mivel rendőrök érkeztek a helyszínre, elmenekültek.

A nyomozó hatóság 2018. március 13. napján az elsőrendű vádlottat elfogta, a nála tartott házkutatás során az órát megtalálták, így a lopással okozott kár megtérült.

 

Megjegyzés: Előkészítő ülés az ügyben. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a többszörös visszaesőnek minősülő elsőrendű és harmadrendű vádlottat fegyházbüntetésre, és a közüügyektől eltiltásra, az ugyancsak büntetett előéletű másodrendű vádlottat börtönbüntetésre és a közügyektől eltiltásra ítélje.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

 

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
36.56 KB