Tárgyalás rablás bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2018. november 13., kedd 08.15
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Előd Vezér utca 17.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A munkaviszonnyal és rendszeres, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező vádlott 2017. április 09. napja és 2017. június 02. napja között, rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen, Tatabánya területén több embert is kirabolt.
A vádlott egy alkalommal Tatabányán a járdát sepregető 94 éves védekezésre képtelen sértettet hátulról megközelítette, befogta a száját, majd lefogta, a földre vitte őt és kitépte a sértett füleiből 16.000,-Ft értékű arany fülbevalóját, majd elszaladt a helyszínről.
J. N. vádlott egy másik alkalommal az egyik tatabányai buszmegállóban –kihasználva H. F.né sértett figyelmetlenségét, aki a táskáját maga mellé helyezte a padra- eltulajdonította a sértett táskáját, benne összesen 22.352,- forintnyi értékkel.
J. N. vádlott egy következő alkalommal a Tatabányán nyitott állapotban parkoló, O.F. sértett tulajdonát képező gépjármű csomagterét kinyitotta, a sértett tulajdonát képező benne található értékeket a csomagtartóból kivette és az autó közvetlen közelébe helyezte el őket. A bűncselekmény elkövetési értéke 28.100,-Ft.
A vádlott ezt követően néhány métert gurult a gépjárművel. M. F. kutyája ugatása miatt kiment az utcára és látta, hogy a vádlott szomszédja gépkocsijában ül és megkérdezte tőle, hogy mit keres ott. A vádlott ekkor a bűncselekmény során az O. F. sértett gépkocsijából eltulajdonított tárgyakat hátrahagyva elmenekült a helyszínről.
A vádlott egy másik alkalommal Tatabányán az éppen vizelő S. I. 63 éves, kerekesszékkel közlekedő, mozgáskorlátozott személy nadrágjának farzsebéből kivette a sértett pénztárcáját, majd elszaladt. A pénztárcában a sértett iratai és 41.000,-Ft készpénze volt.
A vádlott 2017. május 13. napján Tatabányán meglátott egy lezáratlan állapotban hagyott, K. Zs. sértett tulajdonát képező kerékpárt (értéke 15.000,-Ft), melyet eltulajdonított. Nem sokkal később találkozott egy a nyomozás során ismeretlenül maradt személlyel, akinek 1.500,-Ft-ért eladta a kerékpárt.

 

Megjegyzés: A bíró személyében történt változás miatt a tárgyalást elölről kell kezdeni.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

 

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
38 KB