Második tárgyalás tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete ügyben

Tárgyalás időpontja: 
2018. október 15., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bcs.
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

K.-né M. M. I. rendű vádlottnak két gyermeke van, egyikük 2012-ben, másikuk 2014-ben született. M. Cs. II. rendű vádlott az I. rendű vádlott édesapja, aki 2012 óta cselekvőképességét korlátozó gondnokság alatt áll, 2015. évtől a Komárom-Esztergom Megyei Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézmény ellátottja.

Az I. rendű vádlott elhatározta, hogy ráveszi a könnyen befolyásolható II. rendű vádlottat, hogy a gyermekét ölje meg. Ennek érdekében az I. rendű vádlott hamis indokkal telefonon felhívta a II. rendű vádlottat azzal, hogy 2017. augusztus 13. napján 13 óra körüli időben találkozzanak a tatai buszvégállomáson, azért, hogy a II. rendű vádlott segítsen neki kályhaszerelőt keresni.

Az I. rendű vádlott ezen a napon a táskájába készített egy konyhakést és egy húsklopfolót, majd két gyermekével a féltestvéréhez ment, ahol a féltestvére felügyeletére bízta nagyobbik gyermekét, azzal a hamis indokkal, hogy a kisebbik gyermekkel a kórházba kell mennie.

Az I. rendű vádlott ezután a tatai buszvégállomásra ment, babakocsiban vitte magával kisebbik gyermekét. Itt találkozott a II. rendű vádlottal, akivel együtt elindultak a Cseke-tó felé. Útközben egy boltnál megálltak és az I. rendű vádlott 2 db sört, 2 db féldeciliteres konyakot és 1 liter bort vásárolt azzal a céllal, hogy a II. rendű vádlottat leitatja. Amikor a vádlottak és a babakocsiban ülő sértett kiértek a Cseke-tóhoz, ott egy padon leültek és a II. rendű vádlott elfogyasztotta az I. rendű vádlott által megvásárolt italokat. Miután kb. 1 óra időtartam alatt a II. rendű vádlott az összes szeszes italt megitta, az I. rendű vádlott felszólította a II. rendű vádlottat arra, hogy a velük lévő sértettet fojtsa meg, azt állítva, hogy a gyermek nem az ő lánya.

A vádlottak ekkor egy fás-bokros részhez tolták a babakocsiban ülő sértettet, az I. rendű vádlott pedig tovább haladt annak érdekében, hogy figyelje, jön-e valaki. A II. rendű vádlott a babakocsiban ülő sértett nyakát körülbelül 40-50 másodpercen át, kis erővel, két ujjal szorítani kezdte, azonban amikor látta, hogy a sértett arca kékülni kezd, a bűncselekmény folytatását önként abbahagyta.

A sértett a fojtogatás következtében az arcán, a fejbőrén és részben a nyak területén bőr alatti, pontszerű bevérzéseket szenvedett el. Amennyiben a II. rendű vádlott a sértett nyakának szorítását hosszabb ideig végezte volna, az agy vérellátási zavarának következményeként a sértett halála következett volna be.

Megjegyzés: A bíróság tanúk meghallgatását tervezi.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
61.33 KB