Első tárgyalás életveszélyt okozó testi sértés ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2018. július 13., péntek 08.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az Esztergom területén hajléktalanként élő vádlott 2017. szeptember 29-én a délutáni órákban ismerősével alkoholt fogyasztott egy helyi presszóban és ittas állapotba került. 17 óra körüli időben csatlakozott hozzájuk egy nő ismerősük, a későbbi sértett, majd közösen folytatták az italozást. 19 óra körüli időben elhatározták, hogy elmennek a vádlott ismerősének tartózkodási helyére és ott töltik az éjszakát. A vádlott, a sértett és a barátjuk útközben alkoholt vásároltak, abból menet közben mindannyian fogyasztottak. A bolt közelében tartózkodtak, amikor a vádlott és a sértett szóváltásba került amiatt, hogy a sértett a vádlott akarata ellenére megkísérelt közeledni a vádlotthoz. A vita során a vádlott két-három alkalommal pofon ütötte a sértettet, aki válaszul egyszer pofon ütötte a vádlottat. Emiatt a vádlott a sértettet testszerte ütlegelni kezdte. A sértett a bántalmazással szemben érdemben nem tudott védekezni. A vádlott egy idő után felhagyott a sértett bántalmazásával, ekkor mindhárman folytatták útjukat. Miután megérkeztek a rendszerint hajléktalanok által lakott elhagyatott házba, a sértett lefeküdt az ágyba, a vádlott azonban ismét rátámadt, és őt újfent nagy erővel, ököllel testszerte ütlegelte, valamint hangosan szitkozódott vele, végül önszántából abbahagyta a sértett bántalmazását és valamennyien elaludtak.

A sértett másnap hasi fájdalmakat érzett, de orvosi segítség nélkül hazament, majd 2017. október 2., 3. és 4. napján elment dolgozni, de a fájdalmai nem szűntek, így október 5-én kivizsgáltatta magát. A kórházban megállapították, hogy lépsérülést szenvedett, amely műtéti ellátásra szorult, a lépét másnap eltávolították. A sértett által elszenvedett sérülés közvetetten életveszélyes sérülésnek tekinthető. Szakszerű orvosi ellátás hiányában a sértett halála következhetett volna be.

 

Megjegyzés: Első tárgyalás az ügyben, melyen a bíróság a vádlott és tanúk meghallgatását tervezi, esetlegesen ítélet várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
38.84 KB