Folytatódik a két hajléktalan megölésével vádolt fiatalkorú ügyének tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2018. május 17., csütörtök 08.00
Ügy tárgya: 
különös kegyetlenséggel több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bcs.
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott édesanyjával és 5 éves öccsével Tatabányán egy 37 nm-es egyszobás albérletben élt. Az édesanyja gyakran dolgozott délutános műszakban, késő este járt haza, a vádlott dolga volt ilyenkor, hogy az öccsét az óvodából elhozz és vigyázzon rá.
A vádlott 2017 tavaszán átkerült egy speciális nevelési igényű gyermekek részére fenntartott iskolába, ahol 7. osztályos tanuló volt. Nem szeretett ide járni, kimaradt. Időnként mutatványosoknál alkalmi munkát végzett, ebből fedezte a kiadásait, mert az édesanyjától zsebpénzt nem kapott.
2008-ban már nyilvántartásba került a Gyermekjóléti Központnál az iskolai magatartása és a rossz tanulmányai eredményei miatt, azóta folyamatosan gondozásban volt. 2016. évben a vádlott bement a gyámhatóságra és kérte, hogy vegyék állami gondozásba, mert az édesanyja őt nem szereti, csak az öccsét. 2017 áprilisában intézeti nevelésbe vétele is felmerült magatartási problémái miatt.
2017. április 30-án 00:00 óra után, a vádlott egy parkon keresztül indult haza. Útközben elhaladt egy buszmegálló épülete előtt és észrevette, hogy a várórészben betakarózva alszik egy hajléktalan személy, akiben felismerte B. T. sértettet, akivel húsvétkor egy alkalmi munka kapcsán konfliktusba keveredett. A vádlott odament a sértetthez, felkeltette, hogy beszéljen vele a korábbi sérelméről, de a sértett elküldte a vádlottat. Ezen a vádlott felháborodott és ököllel, nagy erővel ütni kezdte a sértett fejét. Az ütésektől a sértett a földre került, de a vádlott ezután is tovább ütötte a fejét, majd a földön fekvő sértettet nagy erővel rugdosni kezdte a fején, nyakán, mellkasán, hasán és a sértettet a nyaki, hasi részen megtaposta. A sértett a helyszínen életét vesztette.
A vádlott e napon a lépcsőházukból éjjel 2 órát követően eltávozott, és elhaladt egy füves területen. Észlelte, hogy a presszó kerthelyiségében elhelyezett padok egyikén alszik F. V. B. hajléktalan sértett. A vádlott odament hozzá, felkeltette és közölte vele, hogy magánterületen tartózkodik, menjen el innen. Az álmából ébredt sértett szitkozódni kezdett, erre a vádlott megfogta, kiráncigálta a padok közül, egészen a presszótól 20 méterre lévő 4 lépcsőfokig., ahol a sértett a vállán megütötte a vádlottat. Ezután a vádlott ököllel nagy erővel ütlegelni kezdte a sértett fejét, testét, majd többször combon rúgta. Ettől a sértett a földre esett. A vádlott a földön fekvő sértett fejét ököllel tovább ütötte, majd testszerte, nagy erővel megrugdosta. A sértett
a helyszínen életét vesztette.
A vádlott a magatehetetlen sértettről lehúzta cipőit, azokat magával vitte, a lakásukhoz tartozó lépcsőházban kicserélte a saját cipőjét a sértett cipőire, bement a lakásba, ahol evett, tévét nézett, majd lefeküdt aludni.

Megjegyzés: Okiratok ismertetése, esetlegesen perbeszédek. A bíróság a tárgyalást 2018. május 18. napján 8.00-kor folytatja, melyen ítélet várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
78.64 KB