Tárgyalás gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2018. március 23., péntek 08.00
Ügy tárgya: 
gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Tárgyaló: 
6. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Sz. Ny. G. sértett a fiával, Sz. A. Ny-el élt, aki 2002-ben ismerkedett meg a vádlottal. A vádlott hozzájuk költözött. A sértett 2009. óta szívbeteg volt, 2001. évtől kezdődően reziduális skizofréniát is diagnosztizáltak nála. 
2015 októberében a háziorvos a sértettnél szívbetegséget diagnosztizált és beutalta a belgyógyászati-kardiológiai osztályra, ahol a sértettet demencia és nagyfokú zavartság, valamint agresszivitás miatt a pszichiátriai osztályra fektették be. Amikor a sértett a kórházból kikerült önmagát már ellátni nem volt képes. 
2016.01.26. napján Sz. A. Ny. a munkahelyén tartózkodott, míg a vádlott éjszakai műszakos volt. A vádlott 07:00 óra körüli időpontban ért haza, amikor a sértett ébren volt. Közösen megreggeliztek, majd a vádlott 10:00 óra körül aludni ment. A vádlott a sértett felügyeletéről nem gondoskodott, az ingatlan ajtaját nem zárta be, illetve egyéb módon sem akadályozta meg azt, hogy amíg alszik, a sértett az ingatlant elhagyhassa. A sértett mialatt a vádlott aludt, a házból hiányos öltözetben kiment, elesett és a házba visszamenni nem tudott. Az átlaghőmérséklet ekkor -0,1 C-fok és +3 C-fok között volt. A sértettre a munkából 14:45 órakor hazaérkező fia talált rá a hátsó kertben, a hóban fekve, erősen kihűlt állapotban. Sz. A. Ny. mentőt hívott, a sértettet a kórházba szállították. A sértett az intenzív terápiás kezelés ellenére elhunyt. 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: