Tárgyalás súlyos testi sértés bűntettének ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2018. február 22., csütörtök 08.00
Ügy tárgya: 
Súlyos testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Esztergom, Széchenyi tér 22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

K.L. vádlott és N.H. sértett 2005-ben létesítettek élettársi kapcsolatot. A vádlott az élettársi kapcsolat fennállása alatt több alkalommal bántalmazta a sértettet, s bár a sértett emiatt feljelentést nem tett, félt, tartott a vádlott féltékeny, erőszakos, agresszív természetétől. K.L. vádlott később büntetés-végrehajtási intézetbe került, ahonnan fenyegető tartalmú leveleket küldött a sértettnek. K.L. vádlott szabadulását követően, 2016. február hónapban a sértett lakásába költözött, azonban nem dolgozott, a sértett tartotta el. A vádlott az ott tartózkodásának ideje alatt folyamatosan arról kérdezte közös gyermeküket, hogy a sértett kivel feküdt le, amíg ő börtönben volt, a sértettel továbbra is folyamatosan agresszíven viselkedett. A sértett mindezt megelégelte, ezért 2016. április hónaptól a vádlottat többet nem engedte be a lakásba.
A. sértett 2016. június 8. napján egy esztergomi szórakozóhelyen dolgozott. A vádlott itt megjelent, a sértettel szóváltásba keveredett, vele agresszíven viselkedett, ezért a sértett értesítette a rendőrséget. Ekkor a vádlott elhagyta a helyet, de később visszament, hogy kérdőre vonja a sértettet, kivel létesített szexuális kapcsolatot az alatt, amíg ő büntetés-végrehajtási intézetben volt. A sértett az utolsó vendég távozásakor be akarta zárni az ajtót, a vádlott azonban az ajtó és a sértett elé állt, nem engedte, hogy a sértett zárjon. Miközben K.L. vádlott N.H. sértettet faggatta, hirtelen minden előzmény nélkül egy alkalommal, ököllel a sértett bal szemét megütötte, amitől a sértett a földre esett. K.L. vádlott több alkalommal belerúgott a földön fekvő sértettbe, és a raktár felé húzta, majd a nyakánál megragadta, a száját befogta és akarata ellenére a hajánál fogva a szórakozóhely belseje felé húzta, ezáltal megfosztotta személyes szabadságától. Ezt követően ismételten felszólította, mondja el, kivel volt szexuális kapcsolata az elmúlt években, illetve félelemkeltés céljából azzal is megfenyegette, ha nemtetsző választ kap, akkor „késsel szétszurkálja”. A megfélemlített, bántalmazott, és bezárt sértett végül beszámolt a vádlottnak alkalmi partnereiről, így a vádlott 2016. június 9. napján, 00 óra 30 perckor elengedte őt.

Megjegyzés: Tanácsváltozásra tekintettel az eljárást meg kell ismételni, így ezen a tárgyaláson az eljárás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
69.45 KB