Tárgyalás 660 millió forintos csalás ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2018. február 19., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bcs.
Ügyszám: 
17.B.391/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Tárgyaló: 
fszt. 1. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádbeli időszak: 2012-2014. évek. I.r. és II.r. vádlottak élettársak. III.r. vádlott II.r. vádlott testvére, IV.r., V.r., VI.r. III.r. vádlott régebbi ismerősei, VII.r. vádlott III.r. vádlott távoli rokona, VIII.r. vádlott VI.r. vádlott volt élettársa. I.r. vádlott tulajdonosa, ügyvezetője a S. P. T., valamint a H. Kft-nek. A két cég tényleges vezetését I.r. és II.r. vádlottak végezték.
Munkaerő-kölcsönzési tevékenységet kívántak végezni, elhatározták azonban, hogy ennek alapján különböző adó- és járuléknemekben keletkező fizetési kötelezettségeiknek nem a jogszabályoknak megfelelően tesznek eleget és így jutnak többletjövedelemhez. A tervük az volt, hogy rábírnak más személyeket arra, hogy névleg vállalják el különböző – ténylegesen I.r. és II.r. vádlottak által alapított és irányított – gazdasági társaságok ügyvezetését és e társaságok nevében valótlan tartalmú áfa bevallásokat, személyi jövedelemadó- és járulékbevallásokat tesznek, vagy egyáltalán nem tesznek bevallásokat. Tervükbe bevonták III.r. vádlottat is, megállapodtak abban, hogy III.r. vádlott az ismerősi köréből biztosít olyan személyeket, akik anyagi ellenszolgáltatás reményében vállalják, hogy névleg különböző gazdálkodó szervezetek ügyvezetőivé válnak, a cégek nevében okiratokat írnak alá, bankban eljárnak, készpénzt vesznek fel, adóhatósági eljárásban, mint képviselők jelennek meg.
Az I., II. és III.r. vádlottak a fentiek szerint egy bűnszervezetet hoztak létre és működtettek 2012-2014. években, amellyel 660.912.294,-Ft vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

Megjegyzés: A vádlottak, tanúk kihallgatása, okiratok ismertetése, esetlegesen perbeszédek, ítélet.
A bíróság a tárgyalást 2018.02.20-án 8:00-tól folytatja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
69.45 KB