Tárgyalás gyermekprostitúció kihasználásának bűntettében

Tárgyalás időpontja: 
2018. február 13., kedd 08.00
Ügy tárgya: 
gyermekprostitúció kihasználásának bűntette, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete, testi sértés vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

I. r. vádlott és II. r. vádlott 2013. március utolsó hetében ismerkedtek meg az akkor 17 éves, prostituáltként dolgozó P. E. sértettel. A sértett I. és II. rendű vádlottakkal Ácsra ment, ahol velük lakott és prostituáltként dolgozott. 2013. április 12. napjától III. r. vádlott büntetés-végrehajtási intézetből történő szabadulását követően szintén ott lakott és tudomása volt arról, hogy P. E. sértett a 18. életévét még nem töltötte be, és arról is, hogy a sértett üzletszerű kéjelgést folytat az 1. számú és a 81. számú főúton. Ezen helyekre III. r. vádlott több alkalommal is személyesen szállította ki a sértettet, illetve óvszert adott neki. P. E. sértett az üzletszerű kéjelgésből származó bevételét minden alkalommal teljes egészében átadta II. r. vádlottnak és I. r. vádlottnak. III. r. vádlott ezen időszak alatt állandó jövedelemmel nem rendelkezett, megélhetését részben abból biztosította, hogy a sértettel kitartatta magát.
2013. október 15. napján Ács-Vaspuszta és Gönyű közötti útszakaszon III. r. és IV. r. vádlottak útközben összetalálkoztak a kerékpározó R. M-né sértettel. Vádlottak megállították és R. M-né sértettől prostitúciós tevékenységéből származó bevétel felét követelte. R. M-né e követelésnek nem tett eleget, emiatt III. r. vádlott megfenyegette őt azzal, hogy "szétrugdossuk az uradat". Ezután a vádlottak a gépkocsival elhajtottak R. M-né és férje, F. G. sértett lakóhelye felé. I. r., III. r. és IV. r. vádlottak együtt a ház udvarára a sértettek akarata ellenére bementek és követelték, hogy R. M-né sértett tiltott kéjelgésből szerzett jövedelmének felét adják át, különben a sértettekre gyújtják a házukat, megölik az egész családjukat. A sértettek a pénzt nem adtak, emiatt a vádlottak belökdösték a sértetteket a házba, majd ott II. r. vádlott R. M-né sértettet tovább lökdöste őt, aki nekiesett az ajtónak. I. r. vádlott F. G. sértett nyakát nagy erővel ököllel megütötte, aki a földre esett, majd ott még testszerte rugdosták. Ezután IV. r. vádlott megfenyegette őket, hogy amennyiben értesítik a rendőrséget, úgy rájuk fogják gyújtani a házukat.

Megjegyzés: Másodfokú, jogerős ítélet várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090

sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Sós Réka – sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
70.29 KB