Tárgyalás a dohánybolti rablással vádolt nő ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 23., kedd 08.15
Ügy tárgya: 
felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Előd Vezér utca 17.
Tárgyaló: 
fszt. 1. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

N. B. vádlott 2017. február 24-én 17 óra 15 perc körüli időben a Tatabánya, Erdész utca 1. szám alatt lévő, a Talizmán Tabak Bt. által működtetett Nemzeti Dohányboltba – szorult, nehéz anyagi helyzete miatt – azzal a szándékkal ment be, hogy ha kell, erőszakkal vagy fenyegetéssel, de pénzt szerez. N. B. vádlott a dohányboltba belépve nézelődni kezdett, majd 17 óra 21 perckor az eladópultban a kasszát rendező S-D. B. sértetthez lépett és az ott időközben a táskájából elővett, 27 cm hosszúság, hegyes, ún. szabász ollót a bal kezében a sértett felé tartva azt mondta neki, hogy „add ide az összes pénzt, ami a kasszában van, különben baj lesz.”
N. B. vádlott fenyegetésétől S-D. B. sértett annyira megijedt, hogy biztosította arról a vádlottat, hogy az összes pénzt átadja, csak ne bántsa. Ekkor a vádlott egy nejlon szatyort adott a sértettnek, aki a kasszából különböző címletekben 133.980,- forintot vett ki, majd azt a nejlon szatyorba tette és átadta a vádlottnak. Ezt követően N. B. vádlott távozott a dohányboltból.
N. B. vádlott által az elkövetéshez használt 27 cm hosszúságú, hegyes, ún. szabász olló a Btk. 459. § (1) bekezdés 6. pontjában írtak alkalmazása szempontjából az emberi élet kioltására alkalmas eszköznek minősül. 

Megjegyzés: A tárgyaláson ítélet várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Sós Réka - sajtótitkár
06705270968
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: