Újabb tárgyalás az Öreg-tó partján szurkáló férfi ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 16., kedd 08.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
3.B.455/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabánya, Komáromi utca 4.
Tárgyaló: 
fszt. 6. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2016.06.23-án este T-án sétált a barátjával és annak gyermekével, amikor összetalálkoztak barátja élettársával és annak baráti társaságával, köztük a sértett fiával. A vádlott barátja veszekedni kezdett az élettársával, mert neheztelt rá amiatt, hogy néhány hónapos gyermeküket otthon hagyva a barátaival szórakozik. E vitába a vádlott is belefolyt, barátja pártját fogta és szidalmazta B. B-át. B. B. nem hagyta magát és visszakiabált a párjának, a vádlottnak, majd a vitatkozást abbahagyták és a két társaság különvált. A vádlott azonban B. B. után indult és a tóparton utolérte. A vádlott B. B. közelébe lépett és egy alkalommal pofon ütötte. B. B. az ütéstől a földre esett és sírva fakadt, de sérülést csak a lábán szenvedett.
Ezután a vádlott és a gyermekét a karjában fogó barátja elindultak a B. O. iskola felé. 
N.F. észlelte, hogy a vádlott bántalmazta B. B-át, ezért a társaságukban tartozó B. Z-nal a vádlott és P. J. V. után indultak, hogy kérdőre vonják a vádlottat. N. F. felhívta az édesapját, a sértettet és közölte vele, hogy a vádlott pofon ütötte az egyik lány ismerősét, és megkérte őt, hogy menjen a helyszínre és segítsen feltartóztatni a vádlottat a rendőrség megérkezéséig.
A sértett szintén a tóparton tartózkodott feleségével és gyermekeivel, autóba szállt, a vádlott és a fia keresésére indult. A T. tér közelében meglátta a vádlottat és gépkocsijával keresztbe állt a vádlott előtt az úttesten, kiszállt, kérdőre vonta a lány bántalmazása miatt, majd közölte vele, hogy kihívja a rendőrséget. 
A vádlott futni kezdett, a sértett utána, utolérte és egyik vállát megfogva felszólította, hogy álljon meg. A vádlott megállt, ekkorra azonban elővette a hátizsákjában lévő kb. 10 cm pengehosszúságú zsebkését, azt jobb kezében tartva hirtelen megfordult és egy gyors mozdulattal, kis-közepes erővel, köríves mozdulattal megszúrta a sértett hátát.
A sértett a szúrástól hátra tántorodott, a vádlott pedig elfutott a helyszínről. 
A vádlott szúrása a sérülés természetére, anatómiai elhelyezkedésére és az elkövetéshez használt eszközre tekintettel alkalmas volt a testüreg megnyitásával járó, közvetetten életveszélyesnek minősülő mellüreg sérülés előidézésére. 
    
Megjegyzés: 
A bíró személyében történt változás miatt a tárgyalást meg kell ismételni. 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc – sajtószóvivő
06309292090
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Sós Réka - sajtótitkár
34/513-100 164
sajtoszobatb@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
28.47 KB