Második tárgyalás a jelentős mennyiségű kábítószert terjesztők ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 12., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
fszt. 6.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

I. rendű vádlott és II. rendű vádlott között régi ismeretség állt fenn, üzleti kapcsolataik is voltak, mindketten kábítószerfogyasztók. II. rendű vádlott hetente 2-3 alkalommal megjelent az I. rendű vádlott által üzemeltetett mosodában, közösen fogyasztottak kábítószert. I. rendű vádlott 2016. július 21. napját megelőzően több személy, így az 1. sorszámú tanú részére is adott az általuk speednek tudott anyagból néhány alkalommal ellenérték nélkül, néhány alkalommal grammonként 3.000 Ft-ért. 2016. július 21. előtti napokban I. rendű vádlott megbízta II. rendű vádlottat azzal, hogy Budapestről hozzon el 2 db italos dobozba csomagolt nagy mennyiségű kábítószert. II. rendű vádlott a megbízást elfogadta, és 2016. július 21-én megjelent a Józsefvárosi Piac előtt személygépkocsival. II. rendű vádlottat egy ismeretlen személy beengedte, átadott két darab italos dobozt. II. rendű vádlott az italos dobozokat még aznap bevitte az I. rendű vádlott által üzemeltetett mosodába. Ekkor került sor a vádlottakkal szemben rendőri intézkedésre, melynek során a mosodában lefoglalásra került nagy mennyiségű amfetamint tartalmazó kábítószer. A lefoglalt anyagban lévő amfetamin mennyisége a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak közel a kétszerese. I. rendű vádlottnál alkalmazott drog gyorsteszt amfetaminra pozitív volt, vizeletmintájában amfetamin volt kimutatható.

II. rendű vádlott által használt, személygépkocsiból lefoglalásra került 4 darab tabletta, 3,46 g fehér por és 0,8 g növényi ágvégződés. A tabletták naproxént tartalmaznak, amely nem minősül sem kábítószernek, sem új pszichoaktív anyagnak. A fehér por amfetamint tartalmaz, az ágvégződés delta 9 THC-t tartalmaz. A gépkocsiban fellelt kábító hatású anyagok összhatóanyag tartalma nem haladja meg a csekély mennyiség felső határát.

II. vádlottnál alkalmazott drog-gyorsteszt amfetaminra és kannabisz származékokra pozitív volt, vizeletmintájában amfetamin és delta 9 THC volt kimutatható.

I. rendű vádlott és II. rendű vádlott a jelentős mennyiségű kábítószert azért szerezték be, hogy azt a fogyasztók részére továbbadják, forgalomba hozzák.

Tanúk meghallgatásával folytatódik az eljárás.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Jakabovits Péter - sajtószóvivő

06309292090

sajtoszobtb@tatabanyait.birosag.hu

Sós Réka - sajtótitkár

sosr@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: